Professionell trädfällning

Arborkraft AB är en erfaren och omtyckt aktör inom trädfällning och trädvårdstjänster. Med lång erfarenhet, kunskap och hög kvalitet, säkerhet och miljöhänsyn har Arborkraft AB etablerat sig som en pålitlig partner för både privatpersoner och företag som behöver hjälp med trädfällning, stormfällning eller liknande i Bollnäs, Alfta och Edsbyn med omnejd.

Trädfällning med precision

Fällning från marken kräver stor precision och erfarenhet. Innan man påbörjar fällningen av trädet bör man noggrant inspektera trädet och omgivningen. Aspekter som baklut, sidovikt, trädslag, väder och vind som påverkar är viktiga faktorer att ta hänsyn till. bla har trädens fibrer olika egenskaper som påverkas av värme och kyla. Så vill du vara säker på att just ditt träd faller rätt och inte skadar omgivningen så rekommenderar vi dig att kontakta en professionell trädfällare/arborist. Vi är dessutom fullt försäkrade om olyckan ändå skulle vara framme.

Anlita en erfaren arborist

Arborkraft AB i Bollnäs har en erfaren och certifierad personal som är specialiserade på trädfällning och trädvård. Våra arborister är utbildade och har stor kunskap om trädens biologi och hälsa. Vi kan ge skräddarsydda lösningar för att möta dina specifika önskemål. Oavsett om du behöver ta bort ett träd som utgör en fara eller om du vill ha professionell rådgivning om trädvård, finns vi här för att hjälpa dig.

Trädfällning med lastbil

Vi kan erbjuda kranfällning med lastbil som är en snabb och effektiv metod. Träddelar lyfts ner med hjälp av kranen efter att arboristen sågat av grenar och stam. Ibland kan man även använda sig av en gripsåg som sitter fast på kranen. Att använda sig av en kranbil kräver bra bärighet i marken samt att man kan komma in med lastbilen i närheten av trädet.

Effektiv & säker trädfällning

Vi utför säker och effektiv trädfällning med hjälp av avancerad utrustning och väl beprövade tekniker. Vi prioriterar alltid säkerheten och ser till att trädets fallriktning och omgivningen hanteras noggrant och varsamt.

Sektionsfällning

Vid sektionsfällning klättrar vi med trädklättringsutrustning och börjar med att kvista trädet för att minska risken för skador på omgivande bebyggelse. Sedan kapas trädet från toppen och neråt. Grenar och stammar firas säkert ned med rep om miljön runt om är känslig och kan skadas.

Säkerhet och miljöhänsyn vid trädfällning

Arborkraft AB i Bollnäs sätter säkerhet och miljöhänsyn högst på vår agenda. Vi följer strikta säkerhetsprotokoll och använder oss av bästa möjliga miljövänliga metoder för att säkerställa att vårt arbete inte påverkar omgivande ekosystem negativt.

Vad kostar trädfällning?

Kostnaden för våra tjänster grundar vi på den uppskattade tidsåtgången som arbetet kräver.
Faktorer som kan påverka arbetstiden är:

  • Storleken på träden, trädens förutsättningar att beskäras eller fällas.
  • Städning av ris, grenar och stammar som ofta är det mest tidskrävande och tungsamma arbetet.
  • Vilken typ av åtgärder som behöver göras och arbetsplatsens beskaffenhet.
     

Vi lämnar fasta priser på offertförfrågningar men kan också arbeta på löpande räkning om så önskas.

Kontakt & offert

Behöver du hjälp att fälla träd på tomten? Kontakta oss på Arborkraft AB i Bollnäs.
Vi erbjuder kostnadsfri offert och kan skapa en anpassad plan för just dina önskemål.
När du anlitar oss på Arborkraft AB kan du vara säker på att arbetet utförs med största noggrannhet och kunskap.